Τρίτη 24 Απρ 2018 11:50:50 μμ

Ο Πόρος - Επαγγελματικός οδηγός - Αρχή

ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ, ΠΙΤΣΑΡΙΕΣ
ΙΤΑΛΙΚΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ

ΜΕΖΕΔΩΠΩΛΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝΜΠΥΡΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΥΝΤΑΙΤΑΛΙΚΟ RESTAURANT
(KAI DELIVERY)ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΑ-ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
(KAI DELIVERY)

ΠΙΤΣΑΡΙΕΣ-ΖΥΜΑΡΙΚΑ
(KAI DELIVERY)

 
ΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΡΟ


Ο Πόρος ...

**Σεφέρης : Γράφω μπροστά στο ανοιχτό παράθυρο, προχωρημένο απόγευμα. Αργές καμπάνες της Μ. Παρασκευής και κάθε ώρα το κανόνι του Προγυμναστηρίου ......
Σήμερα το πρωϊ ανέβηκα στο Μοναστήρι για να ιδώ τον Επιτάφιο με την Μαρώ. Ο Πόρος είναι η καπούη, το κερί μέσα στο νου μου. Πρέπει να βγω από τούτα τα μάγια και να στρωθώ στο γράψιμο.

**R. Beaton : Ο λυρισμός με τον οποίο περιγράφει (Ο Σεφέρης) το νησί εκείνο το Πάσχα ίσως οφείλει κάτι στη θεία έκσταση και στον ενθουσιασμό που είχε εκδηλώσει για τον Πόρο ο Χένρι Μίλερ.

**Γ. Ρίτσος : Οι θεοί ξεχνιούνται κι αν απόψε θυμηθήκαμε τον Ποσειδώνα, γυρίζοντας στους έρημους γιαλούς της Καλαυρείας, είναι γιατί εδώ πέρα στο ιερόν αλσύλλιο, μια νύχτα του Ιουλίου ....εδώ σε τούτο το πευκόφυτο, πήρε το δηλητήριο ο Δημοσθένης.

**I. Durrell : Ο Πόρος είναι το πιο όμορφο μέρος που γνώρισα ποτέ.

**H. Miller : Η είσοδος του πλοίου στον Πόρο σου δίνει την εντύπωση βαθιού ονείρου ...

**Α. Ραγκάβης : Εϊχον την ευτυχίαν ....να σας συνοδεύσω εις Πόρον όστις είναι τόσον ωραίος, ώστε και χωρίς τούτου εδύνατο να κινήσει τον ενθουσιασμόν μου.

**G. Horton : Αίφνης ως μαγική πόλις ανακύπτει ο Πόρος δια τον χιονολεύκων ιδιορρύθμων οικίων του.

**Κ. Παλαμάς : Πάει το ταξίδι φτάσαμε. Τ' ωραίο νησάκι να το. Διπλά ακρογιάλια. Το εν ακρογιάλι Εδώ! Μας λέει, τ' άλλο ακρογιάλι. Να με!

**Κ.Πολίτης : Το φαντάζομαι (Το λεμονοδάσος) πυκνό, με δέντρα τεράστια, υπερφυσικά που σεν αφήνουν να ξαναγενιστούν οι μυρωδιές. Κάτι το μυθικό, το απόκοσμο.

**Γ. Αθάνας : <<Όποιος έρχεται στον Πόρο, Τ' ονειρό του ξεδιαλύνει, Και λαμβάνει θείο δώρο, Την ξενία στην Γαλήνη>>

**Κίμων Φράιερ : Όταν ήλθε το φως της ημέρας ήμαστε και οι δύο πεπεισμένοι ότι αυτός ο κόλπος (του Πόρου) ήταν το πιο ωραίο αγκυροβόλιο στον κόσμο.

**P. Mayne : Τα κτίρια (του Πόρου) μοιάζουν σαν ψεύτικα φτειαγμένα από χαρτόνι, σαν τέλεια γαμήλια τούρτα, μιας πόλης που στην κορφή της έχει ένα ζαχαρένιο πύργο-ρολόι.

**G. Millar : Όταν τα μάτια μου έπεσαν στον Πόρο, θυμήθηκα τα λόγια ενός περίφημου γενειοφόρου Άγγλου που μου είχε πει, μια μέρα, καθώς πίναμε ανάμεσα σ' ένα πλήθος ανθρώπων στο Παρίσι << Ο ΠΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΓΗ>>!!!


 

ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΣΚΑΦΩΝ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ή ΒΕΝΖΙΝΗΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΠΛΟΙΩΝΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ

ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΚΑΙ
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΤΟ ΑΣΚΕΛΙΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΤΟ ΝΕΩΡΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
SIRENE BLUE RESORTΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΙΩΡΓΗ

ΕΞΟΧΙΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ
ΣΤΗ ΦΟΥΣΣΑDesigned & Hosted by: EmpNeusis