Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Γνωρίστε το Ασκέλι


ΤΟ ΑΣΚΕΛΙ


Είτε ξεκινήσετε από την παλιά προβλήτα που σήμερα έρχονται τα flying dolphins, είτε από το νέο λιμάνι που έρχονται τα μεγάλα και τα μικρά ferry boat, ο παραλιακός δρόμος, πηγαίνοντας μετά το Γεφυράκι δεξιά, οδηγεί στο Ασκέλι που βρίσκεται δύο χιλιόμετρα ΒΑ του λιμανιού του Πόρου. Το Ασκέλι "βλέπει" στο Μυρτώο πέλαγος και είναι κτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά ενός πευκόφυτου λόφου, με πανοραμική θέα από ψηλά.

Στο Ασκέλι υπάρχουν τέσσερις "οφιοειδείς" δρόμοι που ξεκινούν από τον παραλιακό και με διακλαδώσεις διασχίζουν το Ασκέλι, ανεβαίνοντας στην κορυφή του λόφου, και διευκολύνουν έτσι σε μεγάλο βαθμό την πρόσβαση.

Στο Ασκέλι υπάρχουν supermarket, αρτοποιείο, minimarket και γραφείο ενοικιάσεων μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων για κοντινές εξορμήσεις.

Γενικά το Ασκέλι είναι η μοναδική παραλία του Πόρου που έχει κοσμοπολίτικο ύφος και στυλ και ταυτόχρονα προσφέρεται και για οικογενειακό τουρισμό.


Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΟ ΑΣΚΕΛΙ


Η κοσμοπολίτικη παραλία στο Ασκέλι, η πιο δημοφιλής και από τις πιο καθαρές παραλίες στον Πόρο, έχει τιμηθεί με Γαλάζια σημαία και είναι μία μεγάλη οργανωμένη αμμουδερή παραλία που βλέπει στο ανοικτό πέλαγος.

Η παραλία κατά τόπους έχει άμμο ή βότσαλα και σε ορισμένα σημεία της υπάρχουν πανύψηλοι ευκάλυπτοι και αλμυρίκια, που δημιουργούν σκιά για όσους δεν θέλουν πολύ τον ήλιο και χώρος για να παίξετε ρακέτες.

Μπροστά στον δρόμο της παραλίας υπάρχουν cafe snack, γραφικές ταβέρνες και ψητοπωλείο-εστιατόριο, με ποιοτικό φαγητό και πραγματικά καλές τιμές.

Η παραλία διαθέτει τέσσερα διαδοχικά beach bar με ξαπλώστρες, ομπρέλες, τραπεζάκια και ντουζιέρες, που εκτός από καφέδες, παγωτά, ποτά και αναψυκτικά, προσφέρουν όμορφα σνακς ή ακόμη και πρόχειρο φαγητό.

Στην αρχή της παραλίας υπάρχουν αποδυτήρια για να αλλάξετε, τουαλέτες, γήπεδο beach volley και στη συνέχεια υπάρχει σχολή για σκι και εγκαταστάσεις με θαλάσσια σπόρ.

Το Ασκέλι έχει συνεχή συγκοινωνία με την πόλη του Πόρου με λεωφορείο, ταξί ή με βαρκούλες.

Αν έχετε διάθεση, περπατώντας, χρειάζεστε περίπου 20 λεπτά.

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟΔραστηριότητες για να περάσετε υπέροχα στο νησί μας