CINE "DIANA"      ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ      ΔΙΑΜΟΝΗ     ΦΑΓΗΤΟ     ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ      ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ     ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ      ΑΡΧΗ      Ελληνικά Αγγλικά  
   ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ   |   ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ   |   ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ
Ημερήσιες εκδρομές
 


Α. Με το αυτοκίνητό σας

1. Πόρος - Μέθανα (Λουτρόπολη των Μεθάνων 22,1 χλμ - 30 λεπτά)
Από το Γαλατά ακολουθώντας τον δρόμο προς την Αθήνα, στους Αγίους Αποστόλους, στη διακλάδωση κάνετε προς τα δεξιά για να οδηγηθείτε στα Μέθανα, μία παραθαλάσσια Λουτρόπολη, που χαρακτηρίζεται από τα Ιαματικά Λουτρά της και το Ηφαίστειο της Καμμένης.

Η Λουτρόπολη των Μεθάνων είναι μια παραθεριστική περιοχή που η εικόνα της έχει χαθεί από τις περισσότερες τουριστικές περιοχές εδώ και χρόνια. Είναι ένας ρομαντικός προορισμός, κυρίως οικογενειακού και εναλλακτικού τουρισμού, στον οποίο κυριαρχεί η απλότητα, η επαφή με τη φύση και οι πεντακάθαρες παραλίες. Είναι μια περιοχή από την οποία λείπει το έντονο τουριστικό περιβάλλον, αλλά είναι ιδανική για αυτούς που αναζητούν πραγματική ξεκούραση, ηρεμία και την επιθυμία να εξερευνήσουν την περιοχή σπιθαμή προς σπιθαμή και να ανακαλύψουν τις πραγματικές ομορφιές της.

2. Πόρος - Βαθύ Μεθάνων (Βαθύ Μεθάνων 22,2 χλμ - 30 λεπτά)
Από το Γαλατά ακολουθώντας τον δρόμο προς την Αθήνα, στους Αγίους Αποστόλους, στη διακλάδωση κάνετε προς τα δεξιά για τα Μέθανα. Μετά την Τακτικούπολη, αριστερά μας στις Κολώνες, υπάρχει παραλιακός δρόμος που οδηγεί στο γραφικό ψαροχώρι Βαθύ που έχει πολύ όμορφες ψαροταβέρνες με φρέσκο ψάρι και όμορφη παραλία για να κάνετε μπάνιο.

Το Βαθύ είναι ένα μικρό ψαροχώρι, στη νοτιοδυτική πλευρά της χερσονήσου των Μεθάνων. Βρίσκεται στον κόλπο της Επιδαύρου, απέναντι από την Καλλονή Τροιζινίας, κάτω από το Μεγαλοχώρι και το ηφαίστειο των Μεθάνων της Καημένης. Aποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για πραγματικά ήρεμες και χαλαρές διακοπές. Μια όαση γαλήνης και ηρεμίας, από τις λίγες που έχουν απομείνει.

3. Πόρος - Ναύπλιο (Ναύπλιο 71,6 χλμ - 1 ώρα και 15 λεπτά)
Από το Γαλατά ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο προς την Αθήνα, μετά την παλιά Επίδαυρο κάνουμε αριστερά και φτάνουμε στο Ναύπλιο, μια απ' τις πιο γραφικές πόλεις της χώρας, που έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός.

Στην πόλη του Ναυπλίου κάνουν αισθητή την παρουσία τους η Αρχαία Ακρόπολη που έχει κτισθεί στην κορυφή ενός κωνικού λόφου, που βρίσκεται σε υψόμετρο 270μ. από την επιφάνεια της θάλασσας και 170μ. από τη γύρω περιοχή.

Το ενετικό κάστρο του Παλαμιδίου βρίσκεται ανατολικά της πόλης του Ναυπλίου σε λόφο ύψους 216 μέτρων. Πήρε το όνομά του από τον τοπικό ήρωα Παλαμήδη, γιο του Ναυπλίου. Χτίστηκε και οχυρώθηκε κατά τη β΄ περίοδο της Ενετοκρατίας (1686-1715) σε σχέδια των Ζιάξιχ και Λασάλ. Αποτελεί τυπικό φρούριο μπαρόκ και απαρτίζεται από 8 προμαχώνες αυτοτελείς μεταξύ τους.

Το Μπούρτζι, θαλασσινό κάστρο στη βραχονησίδα του λιμανιού, αναγέρθηκε από τους Ενετούς μετά την αποχώρηση του Μαχμούτ Πασά το 1473, εφοδιάζοντάς το με νεώτερα πυροβόλα.

4. Πόρος - Μυκήνες (Μυκήνες 89,3 χλμ - 1 ώρα και 30 λεπτά)
Από το Γαλατά ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο προς την Αθήνα, μετά την παλιά Επίδαυρο κάνουμε αριστερά και φτάνουμε στο Ναύπλιο. Ακολουθούμε κάνοντας δεξιά την πινακίδα προς "Μυκήνες" για να φτάσουμε σε έναν από τους ιστορικότερους τόπους της Αρχαίας Ελλάδας. Οι Μυκήνες ήταν αρχαία πόλη της Αργολίδας κοντά στο βουνό Τρητός κι απέναντι απ' τον Αργολικό κόλπο, στη βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Οι επισκέπτες στις Μυκήνες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα κυκλώπεια τείχη, το παλάτι του βασιλιά Αγαμέμνονα και τους δυο ταφικούς βασιλικούς περιβόλους.

Θα εντυπωσιαστείτε από το θησαυρό του Ατρέα (θολωτός τάφος), το θολωτό τάφο της Κλυταιμνήστρας, την Πύλη των Λεόντων, το Βασιλικό ανάκτορο, τη Βόρεια Πύλη καθώς και την Υπόγεια δεξαμενή.

Πάρα πολλά από τα ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στις Μυκήνες εκτίθενται στο νέο, σύγχρονο, Μουσείο Μυκηνών στη βόρεια κλιτύ της Ακρόπολης, προκαλώντας το θαυμασμό σε εκατομμύρια επισκέπτες από όλες τις γωνιές της γης.

5. Πόρος - Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και Παραλία Επιδαύρου
(Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου 49,2 χλμ - 55 λεπτά και Παραλία Επιδαύρου 46 χλμ - 45 λεπτά)

Από το Γαλατά ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο προς την Αθήνα, μετά την παλιά Επίδαυρο, συνεχίζουμε αριστερά προς το Ληγουριό και στη συνέχεια οδηγούμαστε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο οποίο τους καλοκαιρινούς μήνες, Ιούλιος-Αύγουστος, "ανεβαίνουν" εξέχουσες θεατρικές παραστάσεις, στο φεστιβάλ της Επιδαύρου.
Μετά την παλιά Επίδαυρο, κάνοντας δεξιά, φτάνουμε στην παραλία της Επιδαύρου

Το Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου κτίστηκε σε μια χαράδρα το 340 π.Χ. από τον Αργείο αρχιτέκτονα Πολύκλειτο το Νεότερο, σύμφωνα με τον Παυσανία. Έχει θαυμάσια ακουστική, είχε χωρητικότητα 13.000 θεατών και χωρίζεται σε δύο μέρη. Ένα των 21 σειρών καθισμάτων για το λαό και το κάτω, από 34 σειρές καθισμάτων, για τους ιερείς και τους άρχοντες.

Η πάρα πολύ καλή κατάσταση στην οποία διατηρείται συνετέλεσε στη δημιουργία του φεστιβάλ Επιδαύρου, ένα θεσμό που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Στην Επίδαυρο έχει εμφανιστεί εκτός από τους μεγαλύτερους Έλληνες ηθοποιούς όπως ο Αλέξης Μινωτής, ο Θάνος Κωτσόπουλος, η Άννα Συνοδινού, ο Θανάσης Βέγγος κ.ά. και η διάσημη Ελληνίδα σοπράνο Μαρία Κάλλας.

Στην Παραλία της Επιδαύρου, μπορείτε να κολυμπήσετε σ’ ένα μικρό κόλπο με βότσαλα, όπου θα βρείτε μια-δυο καφετέριες και γραφικές ψαροταβέρνες. Από τις καλύτερες λύσεις για μπάνιο είναι το βοτσαλωτό Γαλάσι, στη νότια πλευρά του χωριού.

6. Πόρος - Μετόχι - Υδρα (Μετόχι-Υδρα 25,1 χλμ - 40 λεπτά)
Σε 45 περίπου λεπτά από το Γαλατά, ακολουθώντας μια θαυμάσια παραλιακή διαδρομή, φτάνουμε στο Μετόχι, μια παραθαλάσσια περιοχή απέναντι από την Ύδρα, στην οποία υπάρχει χώρος και φυλασσόμενο parking για να αφήσετε το αυτοκίνητό σας.

Από το Μετόχι μπορείτε να περάσετε απέναντι στη γραφική και κοσμοπολίτικη Ύδρα με δρομολόγια που εκτελούνται καθημερινά, ανά μισή ώρα, από τα σκάφη "FREEDOM", ή από το "ΜΕΤΟΧΙ EXPRESS" ή με κάποιο θαλάσσιο ταξί.

Η Υδρα βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, στο μυχό ενός κλειστού όρμου, και είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στη βραχώδη πλαγιά, γύρω από το λιμάνι.

Το νησί φημίζεται για τις φυσικές καλλονές του, για την ήρεμη ζωή που προσφέρει στους επισκέπτες της την ημέρα, αλλά και για την έντονη κοσμοπολίτικη ζωή που προσφέρει τη νύχτα.

7. Πόρος - Ερμιόνη (Ερμιόνη 40 χλμ - 55 λεπτά)
Σε 55 περίπου λεπτά από το Γαλατά, ακολουθώντας μια θαυμάσια παραλιακή διαδρομή, φτάνουμε στο Μετόχι και συνεχίζοντας τον παραλιακό δρόμο φτάνουμε στην παραθαλάσσια Ερμιόνη.

Η Ερμιόνη βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της Αργολίδας και ανήκει στην Επαρχία Ερμιονίδος, όπως φανερώνει και το όνομα και είναι μια παράλια κωμόπολη με 2.505 κατοίκους, με έντονο νησιώτικο χρώμα, καλή τουριστική υποδομή και γραφικά ταβερνάκια με φρέσκο ψάρι.

Τον 5ο αιώνα π.Χ., η Ερμιόνη ήταν φημισμένη για την πορφύρα, από την οποία με ειδική επεξεργασία παρήγαγαν το πορφυρό χρώμα της βαφής που χρησιμοποιούσαν οι βασιλείς στους χιτώνες τους.

8. Πόρος - Κόστα - Σπέτσες (Κόστα-Σπετσες 59,5 χλμ - 1 ώρα και 15' λεπτά)
Σε 1 ώρα και 55 περίπου λεπτά από το Γαλατά, ακολουθώντας μια θαυμάσια παραλιακή διαδρομή, μετά το Μετόχι και την Ερμιόνη, συνεχίζοντας τον παραλιακό δρόμο φτάνουμε στην Κόστα που βρίσκεται απέναντι από τις Σπέτσες και στην οποία υπάρχει χώρος και φυλασσόμενο parking για να αφήσετε το αυτοκίνητό σας.

Από τη Κόστα μπορείτε να περάσετε απέναντι στο γραφικό και κοσμοπολίτικο νησί των Σπετσών με συχνά δρομολόγια που εκτελούνται καθημερινά, από καϊκια ή θαλάσσια ταξί.

Οι Σπέτσες είναι ένα νησί με έντονη κοσμοπολίτικη και νυκτερινή ζωή και όλα γύρω είναι όμορφα, καθαρά, περιποιημένα. Δαντελωτές παραλίες με κατάξανθη άμμο, αστραφτερά βότσαλα και πεντακάθαρα ζαφειρένια νερά, χαρίζουν στον επισκέπτη στιγμές γαλήνης και ξεγνοιασιάς.

9. Πόρος - Πόρτο Χέλι (Πόρτο Χέλι 55 χλμ - 1 ώρα και 10' λεπτά)
Σε 1 ώρα και 55 περίπου λεπτά από το Γαλατά, ακολουθώντας μια θαυμάσια παραλιακή διαδρομή, μετά το Μετόχι και την Ερμιόνη, συνεχίζοντας φτάνουμε στο γραφικό Πόρτο Χέλι.

Το Πόρτο Χέλι είναι χτισμένο στον απάνεμο όρμο του, αντίκρυ στα ερείπια της αρχαίας πόλης των Αλιέων και αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς  διακοπών.

Θα χαρείτε τη θάλασσα στη μικρή παραλία στο Πόρτο Χέλι, στη Βερβερόντα με τα πεντακάθαρα νερά και τα beach bars, στη Χινίτσα με την ξανθιά άμμο και τα πεύκα ή στο Κουνούπι που αποτελεί συνέχεια του Αγίου Αιμιλιανού.

Β. Με το flying dolphin ή το flying cat

Ο Πόρος συνδέεται ακτοπλοϊκώς με την Ύδρα, τις Σπέτσες το Πόρτο Χέλι και την Ερμιόνη με flying dolphin ή με flying cat και έτσι προσφέρεται για ημερήσιες εκδρομές σε αυτές τις περιοχές.

Μπορείτε να φύγετε το πρωί στις 09:00 με το flying dolphin που έρχεται από τον Πειραιά και να επισκεφθείτε ένα από τα κοντινά νησιά Ύδρα - Σπέτσες - Πόρτο Χέλι - Ερμιόνη και να επιστρέψετε στον Πόρο με το βραδυνό flying dolphin.

Γ. Με το ferry boat

Ο Πόρος συνδέεται ακτοπλοϊκώς με ferry boat με την Αίγινα και έτσι προσφέρεται για μονοήμερη εκδρομή στην Αίγινα, αν το απόγευμα υπάρχει επιστροφή ή διήμερη στην αντίθετη περίπτωση. Αν η εκδρομή είναι διήμερη ή τριήμερη, μπορείτε να τη συνδυάσετε και με μια επίσκεψη στο γειτονικό Αγκίστρι.

Αίγινα Αίγινα Αγκίστρι Αγκίστρι


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ
ΓΑΜΟΙ-ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ

ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΣΚΑΦΩΝ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ή ΒΕΝΖΙΝΗ

& ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΠΛΟΙΩΝ

ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΣΤΟΝ ΠΟΡΟΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΠΛΟΙΩΝ

 
 
 
 
 
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
ΣΟΥΪΤΕΣ & SPA
 
Που θα μείνετε >>
 
ΔΩΜΑΤΙΑ - STUDIOS
ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
 
Που θα μείνετε >>
 
ΓΕΥΣΗ
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ-ΤΑΒΕΡΝΕΣ
ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΑ-ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
ΠΙΤΣΑΡΙΕΣ-ΙΤΑΛΙΚΑ
Που θα φάτε >>
 
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
COCKTAIL BARS
CAFE-SNACK
BEACH BARS
Πως θα διασκεδάσετε >>

     
             
     
             
             
ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΣΚΑΦΩΝ
Ανεφοδιασμός βενζίνης-πετρέλαιο 
Τρόφιμα, κάβα ποτών, παγος
 
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
Βρείτε που θα μείνετε
Οργανώστε τις εκδρομές σας
 
ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ & SPA 
Θερμαινόμενη πισίνα όζον, Hamam Γυμναστήριο, Υδρομασάζ,  Sauna
 
ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΣΚΑΦΩΝ-ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ
Ταξιδέψτε στον Αργοσαρωνικό
με σκάφος ή με κρουαζιερόπλοιο
             
ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Ενοικιάζονται αυτοκίνητα
στο νησί του Πόρου
 
ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΩΝ
Ενοικιάζονται μοτοποδήλατα,
"γουρούνες" & ποδήλατα
 
ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Super market, mini market, κάβες
Κρεαταγορά και ιχθυοπωλεία
 
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ-ΤΥΠΟΣ
Εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία,
μόνιμη έκθεση βιβλίου
             
 
 
ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ-ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Κατοικίες, Επιχειρήσεις
Οικόπεδα, Κτήματα
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΟΣΕ, ΚΤΕΛ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ
Τηλεφωνικός Κατάλογος
Χρυσός Οδηγός
ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS
ΚΕΠ  -  ΟΑΕΔ
ΑΣΕΠ  -  ΕΟΤ
     
EmpNeusis Web Design and Hosting Services
Τηλ.:      210 5699786 / Κινητό: 6942523338
E-mail : webdesigner@empneusis.gr